Geleceğe enerjin kalsın”

 Geleceğe enerjin kalsın”

Enerji tasarrufu Anaokulunda Başlar” sloganıyla açılan sergiye olağanüstü ilgi gösterildi.

“KIZILIRMAK”LI ÖĞRENCİLERİN MÜTHİŞ SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR.

“Geleceğe enerjin kalsın”

“Enerji tasarrufu Anaokulunda Başlar” sloganıyla açılan sergiye olağanüstü ilgi gösterildi.

ENERJİ BOŞA GİTMESİN

“Enerjini boşa harcama” diyen öğrencilerin dünyaya bir söyleyecekleri vardı. O da “Geleceğe Enerjin Kalsın” sözü oldu. Okulun koridorunda düzenlenen sergiye, İl Genel Meclis Üyeleri Murat Çaykara, Habip Altıntop, Hasan Keskin; Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Kapucu ile Muhammet Bahadır Dülger; Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yetiş Şahin, Yenimahalle Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Hatice Özdemir, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Müdürü Elif Tolun ve bağımsız anaokulu müdürleri katıldı.

ÖZGÜN SANAT ETKİNLİĞİ

Kızılırmak Anaokulu öğrencilerinin düzenlediği sergi, çocuklarının özgün sanat etkinliği çalışmalarından ve aileleriyle birlikte yaptıkları çalışmalarından oluştuğu bildirildi. Kızılırmak Anaokulunun yaklaşık 3 haftadır çocuklara enerji tasarrufuyla ilgili farkındalık oluşturmak için başlattığı projenin amacı, “Yaşadığımız dünyada bulunan kaynaklar sınırsız değildir. Hepsinin bir limiti vardır ve bu kaynakları gereksiz yere kullanmak gelecekte yaşamımızı olumsuz etkileyecektir bilincini oluşturmak, enerji kaynaklarının neler olduğunu, sadece elektrik ve suyun enerji olmadığını doğal birçok enerji kaynağının var olduğunu çocuklara fark ettirmek.”

ENERJİ BİLİNÇLİ KULLANILMALI

Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için Kızılırmak Anaokulu “Enerji tasarrufu anaokulunda başlar” dedi. Bu sebeple öğrencileri ve aileleri “Enerjini boşa harcama” demek için “Geleceğe enerjin kalsın” sergisini hazırladı. Proje uygulanırken, çocuklara enerji tasarrufu konusunda farkındalık kazandırmak için sınıf etkinliklerinde konu ile ilgili hikâyeler anlatıldı, şarkılar söylendi. Enerji tasarrufu temalı sanat etkinliklerinde çocuklar boyama çalışmaları, kâğıt kesme – yapıştırma çalışmaları, kâğıt yuvarlama çalışmaları artık materyal çalışmaları oyun hamuru çalışmaları ile ilgili özgün ürünlerle görücüye çıktı. Sınıflar arasında enerji tasarrufu konuları paylaşıldı. Sınıflarda zaman tasarrufu, elektrik tasarrufu, su tasarrufu, para tasarrufu, eski ve artık malzemeleri değerlendirme temalarında ailelerden çocuklarıyla bir ürün oluşturmaları istendi. Ailelere bu konuda çocuklarına rehberlik etmeleri sağlandı. Aileler hem çocuklarıyla kaliteli ve güzel zaman geçirdiler, hem de çocukları ile beraber projelerini beraber oluşturdular. Oluşturulan ürünler hazırlanırken çok farklı malzemeler kullanıldı. Değişik boyutlarda ürünler ortaya çıktı.

DAHA BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞMELİ

Kızılırmak Anaokulu müdürü Şengül Doğan ise sergi için harcana emeği şöyle anlattı. Doğan, ”Enerji tasarrufu konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirebilmek için böyle bir proje hazırladık, Projeye çocuklarımız ve aileleri çok emek verdiler. Çocuklarımız enerjinin üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar ne aşamalarda geçtiğini bire bir uygulayarak gördüler ve enerji tasarrufunun ne kadar önemli olduğunu kavradılar ve bilinçlendiler” diyerek devam etti, “ Enerji üretiminde alışkanlıklarımızda yapacağımız doğa dostu seçimlerin, tüketim aşmasında yapacağımız enerji verimliliği uygulamaları dünyadaki yaşam kalitemizi arttırmaktadır çocuklarımızın bu duruma dikkatlerini çekmek istedik. Ailelerimiz projemize emeklerini ve zamanlarını verdiler ve bizi çok güzel desteklediler. Tüm ailelere çok teşekkür ediyorum” dedi. Sergi, protokol üyelerinin ve ailelerin çok güzel tepkileriyle karşılanırken, haklı olarak unutulmayacak bir sosyal etkinliğe imza atan idareci ve öğretmenlerin hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle son buldu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti